4. edycja akcji Rozsmakuj się w Gdańsku - Weekend za pół ceny tym razem w dniach 21-22 kwietnia 2012. Jakie atrakcje czekają tym razem na przyjezdnych gości i mieszkańców nadmotławskiego grodu?
Do grona hoteli, restauracji i muzeów oraz galerii wystawowych za pół ceny dołączyły w tegorocznej edycji tej proturystycznej (i nie tylko) akcji: Kino 5D w CH Madison z projekcją specjalnego filmu Misja Gdańsk (ul. Rajska 10, co 15 min. w godz. otwarcia galerii), o 50% tańsze bilety do Opery Bałtyckiej na spektakl Czarodziejski flet (5,6 i 8.5, godz. 19), gdańskie Zoo w Oliwie (sprzedaż tylko biletów ulgowych, sobota i niedziela 9-18), OpenSpa Wellbeing Center (ul. Kolonia Zręby 18) z zabiegami na ciało i twarz (realizacja w ciągu 6 m-cy), Manufaktura Bursztynu (przedbramie ul. Długiej) z obniżką o połowę cen na wybraną srebrną biżuterię z bursztynem, Gdańskie Centrum Informacji Turystycznej (ul. Długi Targ 28/29) z przeceną 50% na przewodniki audio po mieście i T-shirty z motywami gdańskimi oraz występy kabaretów Szarpanina, W Gorącej Wodzie Kompanii (sobota, godz. 16, bilety - 15 zł) i Limo (niedziela, godz. 18, bilety - 18 zł) na Scenie Muzycznej Gdańskiego Archipelagu Kultury (ul. Powstańców Warszawskich 25).
Dodatkowo dla uczestników akcji konkurs z cennymi nagrodami (m.in. telewizory, netbook, ebooki i vouchery do restauracji) - Korona Smakosza. Na specjalnych blankietach, dostępnych w eventowych restauracjach, wystarczy najciekawiej dokończyć zdanie: Chętnie polecę ten lokal, ponieważ............................
RESTAURACJE ZA PÓŁ CENY
(podane już z rabatem)
Wszystkie kawy na ciepło oraz czekolada belgijska z 50 proc. rabatem.
Ryż jaśminowy - 1,50 zł;
Ryż z kurczakiem po chińsku - 6 zł;
Makaron curry z wieprzowiną - 6,50 zł;
Makaron z kurczakiem - 5,50 zł;
Żeberka Mao Zedango - 6 zł;
Kurczak pięć smaków - 5,50 zł;
Rosół chiński - 3,50 zł;
Rosół Wan-Tan - 4 zł;
Kawa czarna - 3 zł;
Kawa espresso - 3 zł;
Roladki z bakłażanem faszerowane mięsem mielonym i suszonym pomidorem, 4 szt. - 9,50 zł;
Krem z pomidorów z mozarellą i creme fresh - 6 zł;
Krem z pieczarek ze świeżą natką pietruszki - 6 zł;
Pieczony kurczak w grzybowym farszu z lekką sałatką oraz opiekanymi ziemniakami - 19,50 zł;
Stek z Łososia w sosie prowansalskim z lekką sałatką i opiekanymi ziemniakami - 19,50 zł;
Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem - 9,50 zł;
Penne prosciutto-brokoli w sosie serowym i tartym parmezanem - 11 zł;
Creme brulee - 7 zł;
Sernik nowojorski z musem truskawkowym - 6 zł;
Słodycze słoik 210 g - 10 zł;
Cukierki "Edel" - 3 zł;
Kurczak z frytkami - 10,50 zł;
Chickenwings - 10,50 zł;
Całe menu za 50%.
Wszystko z menu za pół ceny.
Wszystkie kawy za 50%.
Drink (wódka z dowolnym sokiem) - 4,50 zł;
Whisky Johny Walker Red (czysty lub z Colą) - 7 zł;
Shot Orzechówki - 3,50 zł;
Piwo Fortuna czarne - 4 zł;
Piwo Fortuna Wiśniowa - 4 zł
Piwo Fortuna Miodowa - 4 zł
Piwo Lwówek Książęcy - 3,50 zł;
Piwo Trybunał Trójsłodowy - 4 zł;
Piwo Trybunał Miodowy (z Piotrkowa) - 4,5 zł;
Piwo Cornelius Pszeniczne - 4,50 zł;
Piwo Magnus (czekoladowy, śliwkowy lub żurawina) - 3 zł;
Herbaty aromatyczne (poza suszami owocowymi oraz herbatami ręcznie zwijanymi):
Kubek 0,25 l - 3 zł;
Czajnik ok. 0,5 l - 5 zł;
Espresso - 2,50 zł;
Classico - 3 zł;
Classico z mlekiem - 3,50 zł;
Cappuccino - 4 zł;
Latte - 5 zł;
Herbata czarna Dilmah - 3,50 zł;
Śniadanie - jajecznica na maśle - 4 zł;
Śniadanie - jajecznica na bekonie - 6 zł;
Śniadanie - jajecznica z warzywami - 5,50 zł;
Krem z pomidorów - 4 zł;
Sałatka cesarska - 8 zł;
Sałatka pomodoro - 8 zł;
Sałatka z wędzonym łososiem - 9 zł;
Tagliatelle ze szpinakiem - 10 zł;
Tagliatelle z wieprzowiną - 10 zł;
Naleśniki wytrawne - kukuryku - 10 zł;
Naleśniki wytrawne - zielono mi - 10 zł;
Naleśniki wytrawne - grzyby po deszczu - 10 zł;
Naleśniki słodkie - na duży głodek - 10 zł;
Naleśniki słodkie - czarne/czerwone - 10 zł;
Naleśniki słodkie - brzoskwinie w pierzynce - 10 zł;
Deser lodowy z bitą śmietaną i owocami - 6 zł;
Sernik - 5 zł;
Cola 0,2 l - 2,50 zł;
Soki - 2,50 zł;
Dania główne z karty - 25 zł;
Piwo - 4,50 zł;
Długi Targ 19/Powroźnicza (w Hotelu Radisson Blu)
Wszystkie dania napoje i alkohole z karty restauracyjnej ze zniżką 50%.
Kawa, herbata, alkohole, napoje gazowane i niegazowane za 50 proc.
Wszystkie dania z karty za pół ceny.
Cheeseburger - 8, 45 zł;
Chicken fillet with cheese - 8, 45 zł;
Smoked Cod burger - 9,25 zł;
Grilled chicken fillet(dla dzieci/for kids’) - 5,25 zł;
Frytki - 3,45 zł;
Ciasto marchewkowe - 5,25 zł;
Ciabatta z kurczakiem - 5,45 zł;
Wybrane piwa importowane - od 6 zł do 10 zł;
Zestaw: pierogi ruskie z bulionem lub barszczem (do wyboru) - 9,50 zł;
Zestaw: pierogi z mięsem oraz bulion lub barszcz (do wyboru) - 10,50 zł;
Zestaw: pierogi wileńskie z bulionem lub barszczem (do wyboru) - 10,50 zł;
Bliny z carskim kawiorem - 9,50 zł;
Barszcz moskiewski - 5 zł;
Ucha - zupa rybna - 7 zł;
Żarkoje - 12 zł;
Schab z kapustą - 12 zł;
Szynka Carycy Katarzyny - 15 zł;
BIO-pizza (5 smaków, rodzajów) - 9 zł;
Naleśnik mięsny - mięso mielone z pieczarkami (mięso mielone, ser żółty, pieczarki, sos) - 7,95 zł;
Naleśnik wegetariański - ruski(biały ser, ziemniaki z duszona cebulką, sos) - 6,95 zł;
Naleśnik na słodko - biały ser z brzoskwiniami - 7,45 zł;
Rosół z kluskami domowymi - 5 zł;
Żurek gdański - 7,50 zł;
Filet z pysznej soli, ziemniaki młode, zestaw surówek - 38 zł;
Bigos starogdański z ziemniakami - 24 zł;
Kapitańska golonka, ziemniaki, kapusta zasmażona - 36 zł;
Kotlet schabowy, ziemniaki, zestaw surówek - 24,50 zł;
Żeberka wieprzowe, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty - 22,50 zł;
Torcik lodowy waniliowy - 7,50 zł;
Napoje bezalkoholowe - 3,50 zł;
Barszcz rosyjski - 8 zł;
Soczi (rosyjski kapuśniak) - 8 zł;
Rosolnik (krupnik z ogórkową) - 8 zł;
Solanka - 8 zł;
Wołowina w sosie śliwkowym + kopytka + surówki - 22 zł;
Beef Stroganow + kopytka + buraki - 20,50 zł;
Gulasz kaukaski + kopytka + surówki - 20,50 zł;
Indyk w sosie z trawy cytrynowej + surówki + kopytka - 21,50 zł;
Kwas chlebowy - 3 zł;
Szarlotka - 4 zł;
Pierś ze szpinakiem (polana sosem śmietankowym na bazie sera pleśniowego) - 12 zł;
Eskalopki miodowe (polędwiczki wieprzowe marynowane w musztardzie i miodzie z dodatkiem suszonych pomidorów i bazylii) - 12 zł;
Schab w sosie śmietankowo-kurkowym (duszony schab polany śmietaną i fetą) - 12 zł;
Szarlotka na gorąco (podawana z sosem czekoladowym i gałką lodów) - 6 zł;
Kawa - 3 zł;
Gravlax z łososia - 13 zł;
Sałatka grecka - 7,50 zł;
Zupa koperkowa - 5 zł;
Tagliatelle z łososiem - 11 zł;
Panna Cotta - 6,50 zł;
Wszystkie dania z karty menu z rabatem 50%.
40 rodzajów pizzy o średnicy 32 cm za pół ceny.
Pierogi - 10 zł;
Placek po cygańsku - 13 zł;
Filet z flądry + zestaw (ziemniaki i surówka) - 13 zł;
Steki z pieczarkami +zestaw (ziemniaki i surówka) - 11 zł;
Gołąbki z ziemniakami i surówką - 11 zł;
Panga/Tilapia z ziemniakami i surówką - 13 zł;
Nugetsy/strips z frytkami - 12 zł;
Gulasz z kaszą/ziemniakami - 11 zł;
Firmowa herbata pomarańczowo-jabłkowa - 4 zł;
Naleśnik (nutella, banan, bita śmietana) - 7,50 zł;
Naleśnik (żołty ser, szpinak, pieczarki, cebula) - 9 zł;
Naleśnik (żółty ser, pierś kurczaka, pomidory, papryka, cebula - na ostro) - 11 zł;
Naleśnik (żółty ser, pierś kurczaka, pieczarki) - 10 zł;
Naleśnik (szpinak, feta, śmietana) - 8 zł;
Naleśnik (pierś indyka w sosie śmietanowym z grzybami leśnymi) - 12 zł;
Naleśnik (pierś indyka w sosie słodko-kwaśnym z ananasem i rodzynkami) - 10 zł;
Naleśnik (pierś kurczaka z brzoskwinią) - 9 zł;
Naleśnik (żółty ser, mięso mielone, szpinak) - 9 zł;
Po cygańsku - gulasz z pieczarkami i warzywami - 10 zł;
Naleśnik (żółty ser, duszone mięso z cebulką podane z sosem tatarskim - 10 zł;
Po meksykańsku - na ostro (wołowina, papryka, fasola, kukurydza) - 10 zł;
Strogonof białowieski - 12 zł;
Naleśnik (żółty ser, mielona wołowina, pepperoni, kapary) - 10 zł;
Krewetki z ananasem w sosie czosnkowym - 11 zł;
Lody Sufie - 6 zł;
Lody Capri - 6,50 zł;
Lody Super - 6 zł;
Lody z orzechami - 6 zł;
Lody afrykańskie - 6 zł;
Kawa z expresu - 3,50 zł;
Coctail - 2,50 zł;
Żurek staropolski z jajkiem - 5 zł;
Barszcz czerwony z pasztecikiem - 3,50 zł;
Gdański ziemniak z pieca z masłem czosnkowym - 5,50 zł;
Grillowana pierś z kurczaka zapiekana z serem gorgonzola - 14,50 zł;
Schab a'la Holstein - 15 zł;
Stek z polędwicy zapiekany z kaparami i parmezanem - 31,50 zł;
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym - 23,50 zł;
Smażona flądra - 12 zł;
Pizza Margarita 30 cm - 6 zł;
(w związku z planowanym otwarciem lokalu na początku kwietnia, oferta zostanie przedstawiona w dniu otwarcia)
Kawa, wszelkie napoje - rabat 50 proc.;
Ciasta - 4 zł;
5 gatunków wina 120 ml (kieliszek) - od 4 do 6 zł;
Koreczki serowe - od 1 do 2 zł;
Dodatkowo, przy zakupie butelki wina w cenie detalicznej 10% rabatu.
Śledź po gdańsku - 6,95 zł;
Żurek staropolski - 6,45 zł;
Sałatka grecka - 9,45 zł;
Ziemniak z pieca z kiełbasą i boczkiem - 9,45 zł;
Pizza Republika - 9,95 zł;
Grillowany filet z kurczaka z sosem szpinakowym lub grzybowym - 10,95 zł;
Sernik z sosem truskawkowym - 5,95 zł;
Krem z pomidorów - 4 zł;
Penne z suszonymi pomidorami - 8,5 zł;
Dorsz (150gr) smażony na maśle, frytki/ziemniaki z wody, surówka z kiszonej kapusty - 13 zł;
250 gr kawał karkówki z wieprza na dziko duszony w czerwonym winie z rozmarynem, jałowcem i borowikami podany z burakami, ćwikłą i pajdą wiejskiego chleba - 13 zł;
Szarlotka na ciepło z lodami i bita śmietaną - 6,50 zł;
Sok pomarańczowy - 0,2l - 2,50 zł;
Wszystkie burgery z rabatem 50%.
pieczone ziemniaki z:
wołowiną po meksykańsku - 11 zł;
z kurczakiem "Oli" - 11 zł;
z kurczakiem "Ali" - 9,50 zł;
z wieprzowiną korsarza - 10,50 zł;
z łososiem po tatarsku - 12 zł;
z tuńczykiem - 9 zł;
z warzywami i małżami - 10 zł;
z pieczarkami i brokułami - 9,50 zł;
z boczkiem - 10 zł;
z cacykami - 8,5 zł;
duo lub trio mix - 8,50 zł;
z jajkiem sadzonym - 6 zł;
z sałatką śledziową - 8,50 zł;
z żółtym serem - 7 zł;
Matias po gdańsku - 8,50 zł;
Cesarska sałatka - 12,50 zł;
Bigos staropolski - 11,50 zł;
Zupa cebulowa - 6 zł;
Pieczeń wołowa po staropolsku - 16 zł;
Dorsz z patelni - 17,50 zł;
Sorbet lodowy - 10 zł;
Polędwiczki wieprzowe podawane z puree i buraczkami - 16 zł;
Flądra po parysku (frytki, surówka) - 13 zł;
Rosół z makaronem - 4 zł;
Penne ze szpinakiem - 12 zł;
Brownie - 5 zł;
Trzech na jednego - koktail bezalkoholowy - 6,50 zł;
Waniliowe Latte - 6,50 zł;
Delikatny krem z brokuł - 4,45 zł;
Szwajcarska zupa serowa - 4,95 zł;
Pierogi ruskie z dodatkiem cebulki 8 szt. - 8,45 zł;
Pierogi z kapustą i grzybami 8 szt. - 8,45 zł;
Gulasz myśliwski z kaszą gryczaną - 12,45 zł;
Tortilla z kurczakiem w zestawie - 12,45 zł;
Filet Papaj w zestawie - 12,95 zł;
Kurczak po hawajsku - 12,95 zł;
Schabowy po polsku w zestawie - 12,95 zł;
Antrykot "Smaki Świata" - 12,95 zł;
Sałatka cesarska z kurczakiem - 9,45 zł;
Sałatka hawajska - 9,95 zł;
Zapiekanka penne - wegetariańskie - 10,95 zł;
Tortilla wegetariańska w zestawie - 11,45 zł;
Włoska zapiekanka makaronowa - 10,95 zł;
Margarita śr. 32 cm - 6,95 zł;
Soprano śr. 32 cm - 8,45 zł;
KEBAP w bułce mały - 5 zł;
KEBAP Rollo - 6 zł;
KEBAP BOX - 6 zł;
Sałatka Capresse z pieczywem czosnkowym - 8,50 zł;
Zupa dnia (pieczrkowa lub cebulowa) - 4 zł;
Pizza 30 cm Neapolitana - 8 zł;
Pizza 30 cm Tropikana, Prowincyale, Toro - 9 zł;
Spaghetti z szynką i pieczarkami - 9 zł;
Pierś kurczaka w jarzynach z frytkami - 10 zł;
Karkówka z boczkiem w sosie śmietanowym z ziemniakami opiekanymi - 10 zł;
Gyros w zestawie z ryżem - 9 zł;
Mus truskawkowy z bezami - 6 zł;
Szarlotka na gorąco z bitą śmietaną - 5 zł;
Pieczeń w sosie żurawinowym - 15 zł;
Kotlet schabowy w panierce (cały zestaw) - 15 zł;
Pulki ze śledziem - 12 zł;
Kurczak pieczony (cały zestaw) - 15 zł;
Kwaśna na maślance - 4,50 zł;
Musztardowa - 4,50 zł;
Kapuśniak z kaszą - 5 zł;
Pierogi z kapustą i grzybami - 5,30 zł
Zypa cebulowa z grzankami i szczypiorkiem - 3,30 zł;
Spaghetti Bolognesse - 7,80 zł;
Spaghetti Carbonare - 7,80 zł;
Indyk w sosie żurawinowym - 9,80 zł;
Egi Bikarei butelka - 18 zł;
Kadonka butelka - 18 zł;
Karta menu restauracji (nie dotyczy alkoholu) - 50%.
Pizza Margherita śr. 30 cm - 5,30 zł;
Pizza Funghi - 5,80 zł;
Pizza Salami - 6,30 zł;
Pizza Capricciosa - 6,30 zł;
Pizza Pollo - 6,70 zł;
Pizza Tonno - 6,70 zł;
Wino choya 150 ml - 7,50 zł;
YON (32 szt) - 48 zł;
GO (38 szt) - 49,50 zł;
NIGIRI SET (24 szt) - 90 zł;
ZESTAW DLA DZIECI ( 8 szt.) - 11 zł;
Krem z pomidorów - 6 zł;
Grillowany kurczak "Paillard" - 16,50 zł;
Golonka po polsku - 17,5 zł;
Pstrąg po portugalsku - 16,5 zł;
Sałatka cesarska - 11 zł;
Sushi - wszystkie rodzaje, tempura i zupy - 50% rabatu.
Butelka wina - 43,5 zł;
Kaszubski rosół z kurzym żółtkiem według przepisu babci Mariki - 6 zł;
Zupa serowo-cebulowa zapiekana z grzanką - 7,50 zł;
Zupa z żółtej brukwi na gęsinie posypana prażonym bekonem - 7,50 zł;
Śledź na sałatce Pico de Gallo i rukoli z grillowanym pieczywem korzennym - 12 zł;
Gęsina z papryczką jalapeno pieczona w pierogu z ciasta francuskiego, podana z guacamole i kwaśną śmietaną ze szczypiorkiem - 14,50 zł;
Warzywa pieczone z tymiankiem, z dodatkiem koziego sera, sałaty frisee i roszponki - 13 zł;
Filety z kurczaka grillowane w podwójnym sosie whisky-bbq, podane na sałacie dębowej i rukoli z suszonymi pomidorami i awokado - 14,50 zł;
Penne z kurczakiem, pomidorem suszonym, pietruszką, pesto, parmezenem i bazylią - 13 zł;
Parpadelle z sercami karczochów, plastrami grillowanej cukinii, czosnkiem w winnym sosie śmietanowym i gałązką pieczonych pomidorów - 16,50 zł;
Grillowany schab przekładany grubymi plastrami koziego sera i rozmarynem, podany z puree z czerwonej fasoli, kolendrą i marchewkami - 18,50 zł;
Roladka fileta drobiowego z ricottą, szynką parmeńską i szałwią, podana z kaszubskimi bulwami okraszonymi boczkiem i cebula z pieczonym pomidorem - 19,50 zł;
Dorsz pieczony z warzywami w białym winie, podany z ryżem półdzikim - 20,50 zł;
Grillowana troć w sosie cytrynowo-szafranowym, podana z puree z soczewicy, plastrami cukinii i kolendrą - 22,50 zł;
Kaszubskie jabłka zapiekane z kruszonką - 6 zł;
Krem z białej czekolady i mięty - 7,50 zł;
Mississippi mud pie - 7,50 zł;
Wszystkie herbaty - 2,50 zł;
Kawy - 2,50-6 zł;
Szarlotka - 4,50 zł;
Pascha - 5 zł;
Ciasto czekoladowe - 4,50 zł;
Wszystkie kawy oraz herbaty z rabatem 50%.
Żurek staropolski - 5,50 zł;
Krem z pora - 5 zł;
Penne z kurczakiem i orzechami w pesto - 9,50 zł;
Łosoś w sosie mango - 15 zł;
Sola z nutką sosu winnego - 13,50 zł;
Eskalopki z indyka w sosie kurkowym - 15 zł;
Pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą, owinięta boczkiem w sosie pomidorowo-ziołowym - 14,50 zł;
Grillowana pierś z kurczaka - 12,50 zł;
Szarlotka na ciepło z lodami - 5,50 zł;
Pikantne spaghetti z boczkiem i krewetkami - 11,50 zł;
Penne z łososiem i brokułami - 11 zł;
Spaghetti z polędwiczką wieprzową i grzybami - 10,50 zł;
Polędwiczka wieprzowa z grilla w sosie orzechowym - 15,50 zł;
Cappucino, Latte, americano, Mocha - 4,75-6,50 zł;
Herbata - 3,25 zł lub 6,25 zł;
Kawy mrożone - 4,75 zł lub 7,25 zł;
Coolery - 4,75-8 zł;
Herbaty mrożone - 3,75-5,50 zł;
Gorąca czekolada - 4,25-7,25 zł;
Golonka po bawarsku - 14,50 zł;
Spaghetti Bolognese - 9,50 zł;
Sałatka z gyrosem - 9,50 zł;
HOTELE ZA PÓŁ CENY
ul. Jaśkowa Dolina 57a
tel.: +48 58 71 88 675
e-mail: kontakt@jaskowydworek.pl
Pokój 1-osobowy 122,50 zł (ze śniadaniem - 135 zł);
Pokój 2-os. 135 zł (ze śniadaniem - 160 zł);
Pokój 3-os. 157,50 zł (ze śniadaniem - 195 zł);
Godzina sauny dla 1 osoby - 15 zł
Godzina sauny dla dwóch osób - 25 zł
ul. Turystyczna 9A
tel. +48 58 30 80 999
Pokój 1-osobowy ze śniadaniem - 125 zł;
Pokój 2-os. ze śniadaniem - 149 zł;
Apartament ze śniadaniem - 215 zł;
Rabat 50% w restauracji hotelowej (bez alkoholu).
ul. Władysławowska 1
Pokój 2-os. - 72,50 zł;
tel. +48 58 35 00 801
Pokój 1-osobowy ze śniadaniem - 134,50 zł;
Pokój 2-os. ze śniadaniem - 164,50 zł.
Oferta limitowana, ważna na hasło "Weekend za pół ceny".
(podane już z rabatem)
- Kawiarnia "Pikawa"
Wszystkie kawy na ciepło oraz czekolada belgijska z 50 proc. rabatem.
- Orient Express Bar
Ryż jaśminowy - 1,50 zł;
Ryż z kurczakiem po chińsku - 6 zł;
Makaron curry z wieprzowiną - 6,50 zł;
Makaron z kurczakiem - 5,50 zł;
Żeberka Mao Zedango - 6 zł;
Kurczak pięć smaków - 5,50 zł;
Rosół chiński - 3,50 zł;
Rosół Wan-Tan - 4 zł;
Kawa czarna - 3 zł;
Kawa espresso - 3 zł;
- Cafe Bar Mon Balzac
Roladki z bakłażanem faszerowane mięsem mielonym i suszonym pomidorem, 4 szt. - 9,50 zł;
Krem z pomidorów z mozarellą i creme fresh - 6 zł;
Krem z pieczarek ze świeżą natką pietruszki - 6 zł;
Pieczony kurczak w grzybowym farszu z lekką sałatką oraz opiekanymi ziemniakami - 19,50 zł;
Stek z Łososia w sosie prowansalskim z lekką sałatką i opiekanymi ziemniakami - 19,50 zł;
Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem - 9,50 zł;
Penne prosciutto-brokoli w sosie serowym i tartym parmezanem - 11 zł;
Creme brulee - 7 zł;
Sernik nowojorski z musem truskawkowym - 6 zł;
- Ciuciu Cukier Artist
Słodycze słoik 210 g - 10 zł;
Cukierki "Edel" - 3 zł;
- Restauracja Q-rczak
Kurczak z frytkami - 10,50 zł;
Chickenwings - 10,50 zł;
- Pizzeria "Napoli"
Całe menu za 50%.
- Restaurant "Santorini"
Wszystko z menu za pół ceny.
- Kawiarnia Sagafredo
Wszystkie kawy za 50%.
- Cafe Szafa
Drink (wódka z dowolnym sokiem) - 4,50 zł;
Whisky Johny Walker Red (czysty lub z Colą) - 7 zł;
Shot Orzechówki - 3,50 zł;
- Herbaciarnia. Pub. "Cup of Tea Żywe Club"
Piwo Fortuna czarne - 4 zł;
Piwo Fortuna Wiśniowa - 4 zł
Piwo Fortuna Miodowa - 4 zł
Piwo Lwówek Książęcy - 3,50 zł;
Piwo Trybunał Trójsłodowy - 4 zł;
Piwo Trybunał Miodowy (z Piotrkowa) - 4,5 zł;
Piwo Cornelius Pszeniczne - 4,50 zł;
Piwo Magnus (czekoladowy, śliwkowy lub żurawina) - 3 zł;
Herbaty aromatyczne (poza suszami owocowymi oraz herbatami ręcznie zwijanymi):
Kubek 0,25 l - 3 zł;
Czajnik ok. 0,5 l - 5 zł;
- Balsam Cafe
Espresso - 2,50 zł;
Classico - 3 zł;
Classico z mlekiem - 3,50 zł;
Cappuccino - 4 zł;
Latte - 5 zł;
Herbata czarna Dilmah - 3,50 zł;
Śniadanie - jajecznica na maśle - 4 zł;
Śniadanie - jajecznica na bekonie - 6 zł;
Śniadanie - jajecznica z warzywami - 5,50 zł;
Krem z pomidorów - 4 zł;
Sałatka cesarska - 8 zł;
Sałatka pomodoro - 8 zł;
Sałatka z wędzonym łososiem - 9 zł;
Tagliatelle ze szpinakiem - 10 zł;
Tagliatelle z wieprzowiną - 10 zł;
Naleśniki wytrawne - kukuryku - 10 zł;
Naleśniki wytrawne - zielono mi - 10 zł;
Naleśniki wytrawne - grzyby po deszczu - 10 zł;
Naleśniki słodkie - na duży głodek - 10 zł;
Naleśniki słodkie - czarne/czerwone - 10 zł;
Naleśniki słodkie - brzoskwinie w pierzynce - 10 zł;
Deser lodowy z bitą śmietaną i owocami - 6 zł;
Sernik - 5 zł;
Cola 0,2 l - 2,50 zł;
Soki - 2,50 zł;
- Restauracja Palowa
Dania główne z karty - 25 zł;
Piwo - 4,50 zł;
- Restauracja Brasserie de Verres en Vers
Długi Targ 19/Powroźnicza (w Hotelu Radisson Blu)
Wszystkie dania napoje i alkohole z karty restauracyjnej ze zniżką 50%.
- Restauracja "Malinowy Ogród"
Kawa, herbata, alkohole, napoje gazowane i niegazowane za 50 proc.
- Jadalnia pod Zielonym Smokiem
Wszystkie dania z karty za pół ceny.
- Original Burger
Cheeseburger - 8, 45 zł;
Chicken fillet with cheese - 8, 45 zł;
Smoked Cod burger - 9,25 zł;
Grilled chicken fillet(dla dzieci/for kids’) - 5,25 zł;
Frytki - 3,45 zł;
Ciasto marchewkowe - 5,25 zł;
- Bar Amsterdam
Ciabatta z kurczakiem - 5,45 zł;
Wybrane piwa importowane - od 6 zł do 10 zł;
- Pierogarnia "U Dzika"
Zestaw: pierogi ruskie z bulionem lub barszczem (do wyboru) - 9,50 zł;
Zestaw: pierogi z mięsem oraz bulion lub barszcz (do wyboru) - 10,50 zł;
Zestaw: pierogi wileńskie z bulionem lub barszczem (do wyboru) - 10,50 zł;
- "Kuchnia Rosyjska"
Bliny z carskim kawiorem - 9,50 zł;
Barszcz moskiewski - 5 zł;
Ucha - zupa rybna - 7 zł;
Żarkoje - 12 zł;
Schab z kapustą - 12 zł;
Szynka Carycy Katarzyny - 15 zł;
- Bistro "24 DANIA"
BIO-pizza (5 smaków, rodzajów) - 9 zł;
- "Naleśnikowo"
Naleśnik mięsny - mięso mielone z pieczarkami (mięso mielone, ser żółty, pieczarki, sos) - 7,95 zł;
Naleśnik wegetariański - ruski(biały ser, ziemniaki z duszona cebulką, sos) - 6,95 zł;
Naleśnik na słodko - biały ser z brzoskwiniami - 7,45 zł;
- Restauracja Gdańska
Rosół z kluskami domowymi - 5 zł;
Żurek gdański - 7,50 zł;
Filet z pysznej soli, ziemniaki młode, zestaw surówek - 38 zł;
Bigos starogdański z ziemniakami - 24 zł;
Kapitańska golonka, ziemniaki, kapusta zasmażona - 36 zł;
Kotlet schabowy, ziemniaki, zestaw surówek - 24,50 zł;
Żeberka wieprzowe, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty - 22,50 zł;
Torcik lodowy waniliowy - 7,50 zł;
Napoje bezalkoholowe - 3,50 zł;
- Restauracja "Kresowa"
Barszcz rosyjski - 8 zł;
Soczi (rosyjski kapuśniak) - 8 zł;
Rosolnik (krupnik z ogórkową) - 8 zł;
Solanka - 8 zł;
Wołowina w sosie śliwkowym + kopytka + surówki - 22 zł;
Beef Stroganow + kopytka + buraki - 20,50 zł;
Gulasz kaukaski + kopytka + surówki - 20,50 zł;
Indyk w sosie z trawy cytrynowej + surówki + kopytka - 21,50 zł;
Kwas chlebowy - 3 zł;
Szarlotka - 4 zł;
- Przystań Smaku
Pierś ze szpinakiem (polana sosem śmietankowym na bazie sera pleśniowego) - 12 zł;
Eskalopki miodowe (polędwiczki wieprzowe marynowane w musztardzie i miodzie z dodatkiem suszonych pomidorów i bazylii) - 12 zł;
Schab w sosie śmietankowo-kurkowym (duszony schab polany śmietaną i fetą) - 12 zł;
Szarlotka na gorąco (podawana z sosem czekoladowym i gałką lodów) - 6 zł;
Kawa - 3 zł;
- Club & Restaurant "Fahrenheit"
Gravlax z łososia - 13 zł;
Sałatka grecka - 7,50 zł;
Zupa koperkowa - 5 zł;
Tagliatelle z łososiem - 11 zł;
Panna Cotta - 6,50 zł;
- Restauracja "Long Island" w Hotelu Arkon Park
Wszystkie dania z karty menu z rabatem 50%.
- Babaim
40 rodzajów pizzy o średnicy 32 cm za pół ceny.
- Jacobsen
Pierogi - 10 zł;
Placek po cygańsku - 13 zł;
Filet z flądry + zestaw (ziemniaki i surówka) - 13 zł;
Steki z pieczarkami +zestaw (ziemniaki i surówka) - 11 zł;
Gołąbki z ziemniakami i surówką - 11 zł;
Panga/Tilapia z ziemniakami i surówką - 13 zł;
Nugetsy/strips z frytkami - 12 zł;
Gulasz z kaszą/ziemniakami - 11 zł;
- Naleśnikarnia "Lokomotywa"
Firmowa herbata pomarańczowo-jabłkowa - 4 zł;
Naleśnik (nutella, banan, bita śmietana) - 7,50 zł;
Naleśnik (żołty ser, szpinak, pieczarki, cebula) - 9 zł;
Naleśnik (żółty ser, pierś kurczaka, pomidory, papryka, cebula - na ostro) - 11 zł;
Naleśnik (żółty ser, pierś kurczaka, pieczarki) - 10 zł;
Naleśnik (szpinak, feta, śmietana) - 8 zł;
Naleśnik (pierś indyka w sosie śmietanowym z grzybami leśnymi) - 12 zł;
Naleśnik (pierś indyka w sosie słodko-kwaśnym z ananasem i rodzynkami) - 10 zł;
Naleśnik (pierś kurczaka z brzoskwinią) - 9 zł;
Naleśnik (żółty ser, mięso mielone, szpinak) - 9 zł;
Po cygańsku - gulasz z pieczarkami i warzywami - 10 zł;
Naleśnik (żółty ser, duszone mięso z cebulką podane z sosem tatarskim - 10 zł;
Po meksykańsku - na ostro (wołowina, papryka, fasola, kukurydza) - 10 zł;
Strogonof białowieski - 12 zł;
Naleśnik (żółty ser, mielona wołowina, pepperoni, kapary) - 10 zł;
Krewetki z ananasem w sosie czosnkowym - 11 zł;
- Cocktail Bar CAPRI
Lody Sufie - 6 zł;
Lody Capri - 6,50 zł;
Lody Super - 6 zł;
Lody z orzechami - 6 zł;
Lody afrykańskie - 6 zł;
Kawa z expresu - 3,50 zł;
Coctail - 2,50 zł;
- Klub Restauracja "Miasto Aniołów"
Żurek staropolski z jajkiem - 5 zł;
Barszcz czerwony z pasztecikiem - 3,50 zł;
Gdański ziemniak z pieca z masłem czosnkowym - 5,50 zł;
Grillowana pierś z kurczaka zapiekana z serem gorgonzola - 14,50 zł;
Schab a'la Holstein - 15 zł;
Stek z polędwicy zapiekany z kaparami i parmezanem - 31,50 zł;
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym - 23,50 zł;
Smażona flądra - 12 zł;
Pizza Margarita 30 cm - 6 zł;
- "Friends" Restaurant & Pub
(w związku z planowanym otwarciem lokalu na początku kwietnia, oferta zostanie przedstawiona w dniu otwarcia)
- Winiarnia - Pietraszek
Kawa, wszelkie napoje - rabat 50 proc.;
Ciasta - 4 zł;
5 gatunków wina 120 ml (kieliszek) - od 4 do 6 zł;
Koreczki serowe - od 1 do 2 zł;
Dodatkowo, przy zakupie butelki wina w cenie detalicznej 10% rabatu.
- Restauracja Republika
Śledź po gdańsku - 6,95 zł;
Żurek staropolski - 6,45 zł;
Sałatka grecka - 9,45 zł;
Ziemniak z pieca z kiełbasą i boczkiem - 9,45 zł;
Pizza Republika - 9,95 zł;
Grillowany filet z kurczaka z sosem szpinakowym lub grzybowym - 10,95 zł;
Sernik z sosem truskawkowym - 5,95 zł;
- Przystań Gdańska
Krem z pomidorów - 4 zł;
Penne z suszonymi pomidorami - 8,5 zł;
Dorsz (150gr) smażony na maśle, frytki/ziemniaki z wody, surówka z kiszonej kapusty - 13 zł;
250 gr kawał karkówki z wieprza na dziko duszony w czerwonym winie z rozmarynem, jałowcem i borowikami podany z burakami, ćwikłą i pajdą wiejskiego chleba - 13 zł;
Szarlotka na ciepło z lodami i bita śmietaną - 6,50 zł;
Sok pomarańczowy - 0,2l - 2,50 zł;
- Casino Diner
Wszystkie burgery z rabatem 50%.
- Bar Pod Rybą
pieczone ziemniaki z:
wołowiną po meksykańsku - 11 zł;
z kurczakiem "Oli" - 11 zł;
z kurczakiem "Ali" - 9,50 zł;
z wieprzowiną korsarza - 10,50 zł;
z łososiem po tatarsku - 12 zł;
z tuńczykiem - 9 zł;
z warzywami i małżami - 10 zł;
z pieczarkami i brokułami - 9,50 zł;
z boczkiem - 10 zł;
z cacykami - 8,5 zł;
duo lub trio mix - 8,50 zł;
z jajkiem sadzonym - 6 zł;
z sałatką śledziową - 8,50 zł;
z żółtym serem - 7 zł;
- Restauracja Baryłka
Matias po gdańsku - 8,50 zł;
Cesarska sałatka - 12,50 zł;
Bigos staropolski - 11,50 zł;
Zupa cebulowa - 6 zł;
Pieczeń wołowa po staropolsku - 16 zł;
Dorsz z patelni - 17,50 zł;
Sorbet lodowy - 10 zł;
- Elephant Club
- Restauracja Pod Banderą
Polędwiczki wieprzowe podawane z puree i buraczkami - 16 zł;
Flądra po parysku (frytki, surówka) - 13 zł;
Rosół z makaronem - 4 zł;
Penne ze szpinakiem - 12 zł;
Brownie - 5 zł;
Trzech na jednego - koktail bezalkoholowy - 6,50 zł;
Waniliowe Latte - 6,50 zł;
- Smaki Świata
Delikatny krem z brokuł - 4,45 zł;
Szwajcarska zupa serowa - 4,95 zł;
Pierogi ruskie z dodatkiem cebulki 8 szt. - 8,45 zł;
Pierogi z kapustą i grzybami 8 szt. - 8,45 zł;
Gulasz myśliwski z kaszą gryczaną - 12,45 zł;
Tortilla z kurczakiem w zestawie - 12,45 zł;
Filet Papaj w zestawie - 12,95 zł;
Kurczak po hawajsku - 12,95 zł;
Schabowy po polsku w zestawie - 12,95 zł;
Antrykot "Smaki Świata" - 12,95 zł;
Sałatka cesarska z kurczakiem - 9,45 zł;
Sałatka hawajska - 9,95 zł;
Zapiekanka penne - wegetariańskie - 10,95 zł;
Tortilla wegetariańska w zestawie - 11,45 zł;
Włoska zapiekanka makaronowa - 10,95 zł;
Margarita śr. 32 cm - 6,95 zł;
Soprano śr. 32 cm - 8,45 zł;
- Antalya Kebap
KEBAP w bułce mały - 5 zł;
KEBAP Rollo - 6 zł;
KEBAP BOX - 6 zł;
- Pizzeria Królewska
Sałatka Capresse z pieczywem czosnkowym - 8,50 zł;
Zupa dnia (pieczrkowa lub cebulowa) - 4 zł;
Pizza 30 cm Neapolitana - 8 zł;
Pizza 30 cm Tropikana, Prowincyale, Toro - 9 zł;
Spaghetti z szynką i pieczarkami - 9 zł;
Pierś kurczaka w jarzynach z frytkami - 10 zł;
Karkówka z boczkiem w sosie śmietanowym z ziemniakami opiekanymi - 10 zł;
Gyros w zestawie z ryżem - 9 zł;
Mus truskawkowy z bezami - 6 zł;
Szarlotka na gorąco z bitą śmietaną - 5 zł;
- Tawerna Mestwin
Pieczeń w sosie żurawinowym - 15 zł;
Kotlet schabowy w panierce (cały zestaw) - 15 zł;
Pulki ze śledziem - 12 zł;
Kurczak pieczony (cały zestaw) - 15 zł;
Kwaśna na maślance - 4,50 zł;
Musztardowa - 4,50 zł;
Kapuśniak z kaszą - 5 zł;
- Barbados
Pierogi z kapustą i grzybami - 5,30 zł
Zypa cebulowa z grzankami i szczypiorkiem - 3,30 zł;
Spaghetti Bolognesse - 7,80 zł;
Spaghetti Carbonare - 7,80 zł;
Indyk w sosie żurawinowym - 9,80 zł;
Egi Bikarei butelka - 18 zł;
Kadonka butelka - 18 zł;
- "Restauracja Bursztynowa" w Hotelu Bartan
Karta menu restauracji (nie dotyczy alkoholu) - 50%.
- Kebab i Pizza "Serona"
Pizza Margherita śr. 30 cm - 5,30 zł;
Pizza Funghi - 5,80 zł;
Pizza Salami - 6,30 zł;
Pizza Capricciosa - 6,30 zł;
Pizza Pollo - 6,70 zł;
Pizza Tonno - 6,70 zł;
- Restauracja Japońska i Sushi Bar - Nigiri Olimp
Wino choya 150 ml - 7,50 zł;
YON (32 szt) - 48 zł;
GO (38 szt) - 49,50 zł;
NIGIRI SET (24 szt) - 90 zł;
ZESTAW DLA DZIECI ( 8 szt.) - 11 zł;
- "Latający Holender"
Krem z pomidorów - 6 zł;
Grillowany kurczak "Paillard" - 16,50 zł;
Golonka po polsku - 17,5 zł;
Pstrąg po portugalsku - 16,5 zł;
Sałatka cesarska - 11 zł;
- New Kansai Sushi Bar
Sushi - wszystkie rodzaje, tempura i zupy - 50% rabatu.
Butelka wina - 43,5 zł;
- Ristorante Pomodoro
- Restauracja Hotelu Bonum
Kaszubski rosół z kurzym żółtkiem według przepisu babci Mariki - 6 zł;
Zupa serowo-cebulowa zapiekana z grzanką - 7,50 zł;
Zupa z żółtej brukwi na gęsinie posypana prażonym bekonem - 7,50 zł;
Śledź na sałatce Pico de Gallo i rukoli z grillowanym pieczywem korzennym - 12 zł;
Gęsina z papryczką jalapeno pieczona w pierogu z ciasta francuskiego, podana z guacamole i kwaśną śmietaną ze szczypiorkiem - 14,50 zł;
Warzywa pieczone z tymiankiem, z dodatkiem koziego sera, sałaty frisee i roszponki - 13 zł;
Filety z kurczaka grillowane w podwójnym sosie whisky-bbq, podane na sałacie dębowej i rukoli z suszonymi pomidorami i awokado - 14,50 zł;
Penne z kurczakiem, pomidorem suszonym, pietruszką, pesto, parmezenem i bazylią - 13 zł;
Parpadelle z sercami karczochów, plastrami grillowanej cukinii, czosnkiem w winnym sosie śmietanowym i gałązką pieczonych pomidorów - 16,50 zł;
Grillowany schab przekładany grubymi plastrami koziego sera i rozmarynem, podany z puree z czerwonej fasoli, kolendrą i marchewkami - 18,50 zł;
Roladka fileta drobiowego z ricottą, szynką parmeńską i szałwią, podana z kaszubskimi bulwami okraszonymi boczkiem i cebula z pieczonym pomidorem - 19,50 zł;
Dorsz pieczony z warzywami w białym winie, podany z ryżem półdzikim - 20,50 zł;
Grillowana troć w sosie cytrynowo-szafranowym, podana z puree z soczewicy, plastrami cukinii i kolendrą - 22,50 zł;
Kaszubskie jabłka zapiekane z kruszonką - 6 zł;
Krem z białej czekolady i mięty - 7,50 zł;
Mississippi mud pie - 7,50 zł;
- Kawiarnia filmowa "W starym kadrze"
Wszystkie herbaty - 2,50 zł;
Kawy - 2,50-6 zł;
Szarlotka - 4,50 zł;
Pascha - 5 zł;
Ciasto czekoladowe - 4,50 zł;
- Cafe Factotum
Wszystkie kawy oraz herbaty z rabatem 50%.
- Restauracja "Kreska"
Żurek staropolski - 5,50 zł;
Krem z pora - 5 zł;
Penne z kurczakiem i orzechami w pesto - 9,50 zł;
Łosoś w sosie mango - 15 zł;
Sola z nutką sosu winnego - 13,50 zł;
Eskalopki z indyka w sosie kurkowym - 15 zł;
Pierś z kurczaka faszerowana mozzarellą, owinięta boczkiem w sosie pomidorowo-ziołowym - 14,50 zł;
Grillowana pierś z kurczaka - 12,50 zł;
Szarlotka na ciepło z lodami - 5,50 zł;
Pikantne spaghetti z boczkiem i krewetkami - 11,50 zł;
Penne z łososiem i brokułami - 11 zł;
Spaghetti z polędwiczką wieprzową i grzybami - 10,50 zł;
Polędwiczka wieprzowa z grilla w sosie orzechowym - 15,50 zł;
- COSTA COFEE
Cappucino, Latte, americano, Mocha - 4,75-6,50 zł;
Herbata - 3,25 zł lub 6,25 zł;
Kawy mrożone - 4,75 zł lub 7,25 zł;
Coolery - 4,75-8 zł;
Herbaty mrożone - 3,75-5,50 zł;
Gorąca czekolada - 4,25-7,25 zł;
- "Friends" Restaurant&Pub
Golonka po bawarsku - 14,50 zł;
Spaghetti Bolognese - 9,50 zł;
Sałatka z gyrosem - 9,50 zł;
- Restauracja Regionalna VELEVETKA
HOTELE ZA PÓŁ CENY
ul. Jaśkowa Dolina 57a
tel.: +48 58 71 88 675
e-mail: kontakt@jaskowydworek.pl
Pokój 1-osobowy 122,50 zł (ze śniadaniem - 135 zł);
Pokój 2-os. 135 zł (ze śniadaniem - 160 zł);
Pokój 3-os. 157,50 zł (ze śniadaniem - 195 zł);
Godzina sauny dla 1 osoby - 15 zł
Godzina sauny dla dwóch osób - 25 zł
ul. Turystyczna 9A
tel. +48 58 30 80 999
Pokój 1-osobowy ze śniadaniem - 125 zł;
Pokój 2-os. ze śniadaniem - 149 zł;
Apartament ze śniadaniem - 215 zł;
Rabat 50% w restauracji hotelowej (bez alkoholu).
ul. Władysławowska 1
Pokój 2-os. - 72,50 zł;
- Hotel Focus
tel. +48 58 35 00 801
Pokój 1-osobowy ze śniadaniem - 134,50 zł;
Pokój 2-os. ze śniadaniem - 164,50 zł.
Oferta limitowana, ważna na hasło "Weekend za pół ceny".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za komentarz. Zatwierdzę za kilka chwil